god put a smile upon your face.

jag hoppas att alla har haft en bra julvecka. för att det har minsann jag haft. julafton spenderades med familjen där vi åt mat i mängder. annars så tog vi det bara lugnt. det är inte ofta som vi träffas allihopa längre så vi tog vara på det.
vaknade på juldagen med absolut ingen aning om vart dagen skulle leda mig. men efter lite om och men så hamnade jag först hemma hos familjen olsson. mitt andra hem. där blev det lite mat innan vi åkte vidare hem till fröken sg. alla var redan på g och jag låg efter pga jag fick vara chaffis till lönsvegas. men väl framme på förfesten så gick det undan. fan, här ska man inte sega inte. efter ett tag så drog vi oss mot lönsvegas hetaste inneställe granada. men innan vi var framme så blev hasselhoff-flaskan kastad i en stolpe. det var ju faktiskt inte meningen. väl framme så var det smockfullt och vi fann oss snart mitt inne i röran. kvällen var blurrig och det är nog en hel del som ska glömmas. träffade lite trevligt folk men missade en hel del också. att ett sånt litet skit-ställe som lönsvegas kan fyllas med så mycket folk är lite sjukt. somnade efter många om och men i lönsboda. dagen efter blev som den blev. åkte hem för att fira jul med pappas sida av familjen. hade inte så höga förhoppningar, men det blev mycket bättre än jag trodde. att alkohol kan fixa till det så mycket.
igår så blev det lathet i mängder. jag kan ju inte säga att jag rörde på mig mycket. inte mig emot alls. jag hade det trevligt. idag blev återigen en sådan dag, och som sagt innan, jag klagar inte. det har jag ingen anledning att göra.
nu ikväll så ska jag vara fylletaxi åt bror min. vad skulle han gjort utan mig?

merry christmas.

igår så var det lillejulafton och jag fick äntligen träffa min älskade kusiner. kvällen var lugn och mysig. vi åt så mycket att ingen kunde röra sig på hur länge som helst. det blev mycket prat om den tjugonionde vilken är en annan av vår familjs högtider. det är det pga två olika orsaker. kusin fyller år och smörgåstårtan väntar. det känns även lite speciellt att ha mina bröder hemma för en gångs skull och vi har varit sams mest av tiden.
idag så är det julafton och den ska endast spenderas med min familj. det ska bli lugnt och skönt. massa mat och kalle anka. plus att vi inte får glömma julklapparna.
en extra god jul till de som betyder mest!
lisa, alle, jalle och svedde. ni lyser upp mina dagar!

GOD JUL ALLIHOPA!

cling and clatter.

idag så körde jag och storebror till kristianstad för att fixa julklappar. till min förvåning så gick det väldigt bra. nu har jag familjen klar och är nästan färdig med lisas presenter. jag som alltid brukar ha räknat ut dom månader innan. iallafall så gick julklappshandlandet ganska snabbt och vi var hemma igen vid två-tiden. sedan dess så har jag endast slösat bort tiden med att prata stup i kvarten. jag kan inte hjälpa att jag har så mycket att prata om. det blev dock ännu värre då storebror nummer två också valde att komma hem. det har trots allt varit en bra vecka. låt nu bara detta fortsätta ett tag.
ikväll så ska jag endast spendera tid med familjen. vi är ju för en gångs skull hemma allihopa. det är ju något som inte händer så ofta nuförtiden.
imorrn så blir det pepparkaksbak och förhoppningsvis en biltripp till okänt resemål.

on the radio.

igår så tyckte pappa att jag var värd en sovmorgon. men tack, det hade jag ju inte tänkt på innan. han tyckte att han var snäll som lät mig sova till elva innan jag skulle passa valpen. som förövrigt är riktigt jobbig. men lite snäll fick jag väl vara. jag hade ju ändå tänkt vara hemma. vid sju så körde jag själv till träningen vilket kändes som en enorm frihet. jag önskar bara att det inte var så mycket femti-sträckor på vägen till osby. men jag ska inte klaga. och som ett extra plus på den dagen så var det endast spel på träningen. man märker att det snart är jul. det bästa är nog att jag får välja vilken musik som ska spelas i bilen nu.
idag så fick jag först köra till osby för att hämta storebror på stationen. sen fick jag återigen köra till byn vid tolv för att göra ett ärende till mor min och sedan köra vidare till skolan där det skulle vara avslutning. sen var det kyrkan och efter det så var jag chaffis till kusin min. massa körande hit och dit. inte för att jag klagar. nej, tvärtom. kom på fler anledningar för mig att köra, det gör inget. jag är lycklig ändå.
ikväll så är det möte med fotbollen och imorrn så ska jag och bror min köpa julklappar.
jag ligger lite efter där.

plus och minus denna veckan.
plus har ändå övertaget.
+
- jag har tagit körkort.
- familjen snart samlad.
- j.
- inget bönande om att folk ska köra mig.
- fotbollen är rolig.
- jullov.
-
- att köra bil är dyrt.
- lisa är i sälen.
- det är dåligt med vädret.
- förbud mot dennis.
- kallt som in i fasen.
- jävla lotter som ska säljas.
- jobbigt med julklappshandlande.

driver's license.

image29
idag så var det min tur att ta körkort!

crushcrushcrush.

lalalala ler. tänkte att jag skulle sova bort hela dagen igår men så blev inte fallet. vaknade klockan nio och mådde inte så höjdans bra. lite tabletter och sen var det över. fick även reda på att lisa och sg inte mådde så fint heller, så det är nog något som går runt just nu. fortsättningen på dagen blev bättre än planerat och jag kan absolut inte klaga.
idag så ville jag också sova ut, men det blev inte fallet en dag som denna heller. men idag så har jag iallafall inte behövt må dåligt. har därimot spenderat en stor del av min dag med ögonen stirrandes i en bok. jag som inte är en stor läs-fantast har inte riktigt gillat det. men man får väl offra sig ibland. vill dessutom kunna vara med när vi ska prata om den i skolan imorrn. ska börja läsa lite tidigare nästa gång.
snart är det jullov och jag hoppas att jag får träffa mina favoriter. det har gått alldeles för lång tid sen vi sågs sist och jag känner att jag behöver träffa dom lite och komma tillbaka till förr ett litet tag. känns så tomt här utan er, buhu.
nu får jag nog återgå till min bok. sau tjåligt.

streets of philadelphia.

det har hänt mycket sen i tisdags. mycket bra och lite dåligt. allt kan inte vara perfekt, eller hur? i onsdags så hade jag en körlektion vid elva, så jag fick lite sovmorgon iallafall. sen blev det hemgång och förberedelse för vad som skulle komma. både fysiskt och psykiskt. träningen var jobbig men vi hade mycket att prata om, jag och lisa. efter träningen så var jag väldigt trött och mindre sugen på en lussevaka ute i ingenstans. men vi åkte först hem till lisa för lite mat och sedan drog vi oss ut till hjärtasjötorpet och var framme vid kvart i elva eller så. alla var väldigt mycket på g, och vi kände oss lite utanför. men efter ett tag så blev det bättre. efter att ha träffat ett antal trevliga människor så bar det av till sg gåendes. men jag hade ju fyra reflexer så jag kände mig lite mer säker. natten spenderade jag på golvet. jag sov inte en blund. gäss flygande i v kan störa sömnen rejält.
steg upp från golvet vid sju på morgonen och försökte väcka resten av gänget. trots allt så skulle vi ju till skolan. vi tog halv nio bussen från lönsboda i tro om att lucian började klockan nio. men den hade blivit förflyttad till kvart i nio, så vi missade den. så kan det gå. efter en mindre god lunch bestående av gröt så hade jag återigen en körlektion. en mindre bra idé pga. min brist på sömn den natten. det gick bra ändå, jag lever ju. väl hemma så ville jag gå och lägga mig tidigt men blev hindrad då jag inte hade gjort klart lisas kalender. men efter det var gjort så slocknade jag fortare än fortast. jag var ju tvungen att ta igen sömn.
vaknade idag av att pappa kom in och frågade om jag skulle till skolan idag. jag ville så gärna säga nej. men jag kunde inte missa vår redovisning i svenskan så jag pallrade mig upp iallafall. redovisningen gick förvånansvärt bra och jag är ganska nöjd ändå. vi fick dra över lite på tiden, men det var det faktiskt värt. efteråt så var det lunch och sedan en och en halv timmes turism sen åkte jag hem. jag har varit duktig sen jag kom hem och har faktiskt städat huset. ibland så undrar jag vad som har hänt med mig. jag antar att jag tänkte alldeles för långt. sen missuppfattade jag ju det faktiskt. jag får alltså skylla mig själv. så brukar det vara.
det skulle sitta fint med lite dennis nu. men ack nej.

lights out.

idag så hade vi ett snack om att det inte ska vara en så stor skillnad mellan att vara lärare och elev. läraren ska inte stå högre på något sätt. det faktum att lärare hade finare och skönare stolar från högstadiet och neråt var bara en status-symbol. de var mycket bättre än oss. men ack så bra att det inte är så längre. eller iallafall inte i lika stor utsträckning. just nu så är det endast en på vår skola som anser att han är högre än alla andra, och jag tror att de flesta vet vem det är jag pratar om. det är stora diskussioner angående den människan just nu. det är på ett sätt väldigt komiskt. jag små-ler varje gång jag tänker på det. men jag vill samtidigt bara agera ut min ilska. akta er för den bara. den kan verkligen skada någon. eller hur favoriterna? saknar er så mycket!
efter idrotten så var det som vanligt fisk till middag och sedan var det dags för mig att ta tjugo i tolv bussen hem. jag lever ganska slött just nu. fast jag egentligen har saker att göra.
kom hem vid kvart över tolv och sedan dess har jag mest funderat över livets mening och liknande. eller egentligen inte utan har mest tänkt om det ens är lönt med en lussevaka för min del. jag ska ju faktiskt köra dagen efter och det är nog inte en bra idé för mig att festa som fasen dagen innan. det blir nog bara lugnt, jag ska ju faktiskt träna innan. intressant fakta för alla. just nu så funderar jag på att ringa och prata skit med storebror.

all is a game.

fredagen blev inte riktigt som jag först trodde. slutade dock halv tolv som var planerat innan. men på kvällen så åkte jag till pulsen för att se när tedz spelade. jag kände mig väldigt gammal där. man mindes tiderna då man gick till pulsen som liten. jag anser mig själv som liten när jag gick i fyran. efteråt så föjde jag med lisa hem och vi tog det bara allmänt lugnt. vi slocknade ganska snabbt och när vi vaknade igår så var klockan lite mer än vad vi hoppats på. men vi åkte ändå till ikea och lisa inhandlade vad hon skulle. igår var jag mer av ett entourage. ganska tufft att vara det ändå. sedan fixade vi lite till lussevakan. om det nu blir någon lussevaka. frågan är också om jag har någon större lust till det längre. sedan åkte vi hem till mig för att göra en förvandling och äta väldigt goda bullar. tog det väldigt lugnt igår. jag bestämde mig även för att inte gå på detta igen. det kan dock bli lite med benefits.
jag ska inte falla för något denna gången.
idag så sov jag verkligen ut. det är det som söndagar är till för. familjen åkte till ikea, men eftersom att jag var där igår så stannade jag hemma med de små barnen istället.

disarray.

återigen en halv dag i skolan. det händer inte så mycket i mitt liv just idag. har suttit här för att tiden ska gå så att jag kan gå och lägga mig. man kan ju faktiskt inte gå och lägga sig innan halv tio. jag måste bara säga att long johnson klippet på youtube är väldigt roligt. den katten är förbannad. ett stort minus denna veckan är att vi har fått reda på att vi inte kan ha lussevakan där det först var planerat, och kan det kanske bli svårt för de som anordnar det att hitta något nytt ställe. ett annat minus är att jag nog återigen har blivit lurad. har inte riktigt räknat ut hela saken ännu, men det går ju faktiskt inte att lita på någon. jag var dum nog att sätta mig i denna situationen själv. jag antar att jag är värd det. det är inget nytt. helgen är inget som jag ser fram emot. mina planer att spendera den i halmstad gick åt skogen och alla andra verkar ha allt planerat. men ett plus är iallafall att jag snart har mina biljetter i handen och jag kan känna hur det känns att hålla i dom.
den blir en halv dag i skolan imorrn också. ekbackeskolan går bara utför.
fan om jag har blivit lurad.

you'll be comin' down.

hur kommer det sig egentligen att när man vill att folk ska se en som vuxen så blir det helt tvärtom? jag är inte fyra år gammal längre och jag tänker faktiskt på konsekvenser. ibland tror jag att jag tänker på vissa saker mycket mer än vad andra personer kanske gör. min bror säger att jag inte ska vara "en sån moraltönt". ordagrant så var det faktiskt så han sa. det är faktiskt inte något jag kan hjälpa, och ska jag vara helt ärlig så är jag hellre det än att vara helt känslokall. jag antar att trots min ålder så har jag ganska stor erfarenhet vad gäller vissa saker. och det är absolut inte alltid ett plus, tro mig. ibland så skulle jag faktiskt vilja glömma vissa saker som hänt. men är det inte erfarenheter som formar en person? jag hoppas dock att jag har tillräckligt med dåliga erfarenheter för ett tag.
debatten idag gick väl ganska bra ändå. att vara satanist är ju inte något som jag är van vid. men det var ganska intressant. vi gjorde klart vårt svenska arbete och nu så är det bara redovisningen kvar. och vem vet hur det kommer att gå.
sitter just nu och väntar på att tiden ska gå. ska snart åka och träna och jag känner inte alls för fys-träning idag. om det bara skulle bli fotboll så hade jag blivit jätte glad. eller åtminstonde lyft lite på mungiporna. jag är iallafall skyldig en viss tränare ett stort tack!

magic.

jag sitter här och ler så att det gör ont i mina käkar. jag svävar på moln. anledningen till detta är att allt just nu går bättre än jag kunnat hoppas på. alla i skolan måste ha trott att jag blivit galen idag. lyckan är total. anledningen till min lycka och omöjligheten att sluta le är att vi har kunnat fixa biljetter till bruce springsteen. så den femte juli nästa år, på min födelsedag, så kommer jag stå där på ullevi med ett leende som skulle kunna skada någon. glädjen kommer att vara oförklarlig och jag kommer att älska den stunden. försök att stoppa mig nu.
image28

one of a kind.

i fredags så slutade jag halv tolv efter att ha fått göra bort mig litegran. det med att sluta halv tolv tycker jag att jag var värd. inte för att jag gjort något vettigt. men ibland är man bara värd lite mer än vanligt. var barnvakt under dagen och tog det bara lugnt under kvällen. fredagar är gjorda för att inte göra någonting, förutom mys och sms.
igår så spenderades dagen under tak vid k-marknad med lisa medans regnet öste ner precis bredvid oss. och jag kommer alltid att kalla det för k-marknad. iallafall så tjänade vi lite pengar och kroatien känns närmare för var sekund. efter fyra timmar i kylan så åkte vi hem till mig och slöade. vi hade bestämt oss för att skita i granada. detta tycker jag själv var ett riktigt bra val. lite pengar sparade och nu kanske folk kan få lite bättre julklappar. på kvällen gjorde vi tacos som vi bjöd mor och far på. och enligt lisa så tycker jag att ananas passar till allt. och ska jag vara helt ärlig så tycker jag nog det. vi satt på mitt rum och gjorde lite sådana mobbade test på datorn innan vi bestämde oss för att titta på walk the line. enligt min mening så var den filmen endast gjord för att visa den dåliga sidan av johnny cash och inte den underbara sidan. det sämsta av allt var att tyler hilton spelade elvis. en sådan kass skådespelare kan inte spela en sådan roll. efter att ha berättat djur-skämt i någon timme så somnade vi nästan innan två. det var innan samtalet kom. tack. jag kunde somna med ett leende på läpparna.
idag så vaknade vi av ännu ett samtal. frukosten fick bli snabb i form av våfflor som mamma lagat till oss. sen var lisa tvungen att åka hem. nu sitter jag här på den första advent och funderar på om det är värt att dra sig till osby idag för den otroligt onödiga julskyltningen. fast det hade dock varit trevligt att träffa alla.
bara inte kroatien förstör för mina andra planer. april och juli är nog mina månader nästa år.
image27
kom hem.