my own prison.

har tänkt på att allt jag skriver här handlar om vad jag gjort varje dag. det är kanske inte intressant för andra. men det bryr jag mig inte om. det känns bra att ha något som man kan läsa och se tillbaka på vad man gjort i livet egentligen. och om ni inte är intresserade så är det ju ingen som tvingar er att läsa heller.
jag har jobb att göra här hemma vilket är bra. även om det är en av de tråkigaste sakerna jag skulle kunna tänka mig att göra. men om jag ska kunna leva lite i kalifornien så måste jag ha lite pengar. ja för idag är det bara sjutton dagar kvar. det känns lite jobbigt när jag tänker på det, men det är min dröm och har alltid varit det. jag hoppas bara att jag inte har för höga förhoppningar.
två månader är en lång tid.
en annan sak jag lever på just nu är mina drömmar. de har varit mer än ok de sista nätterna. ta det som ni vill, det kommer ni göra i vilket fall.
idag har varit en onödig dag precis som alla andra dagarna de senaste fyra veckorna eller så. kom till skolan för att vi skulle ha en föreläsning vid halv nio. men den va inställd. vi hade iallafall en föreläsning innan lunchen. den va väl helt ok om man jämför med vad vi fick genomlida på eftermiddagen. det va hemskt.
hann sluta vid två efter att ha haft betygssamtal vad gällde turismen. det kunde inte gått bättre och jag är nöjd.
träningen idag va väldigt lugn vilket var skönt. vi har ju match imorrn. 
tanten i matsalen är jätte arg på mig och lisa. undra varför?


sister christian.

i morse så gjorde vi klart vårt grupparbete på världarnas krig. sen var det lunch och efter maten så tog lisa och jag en tur i byn. helt sjukt varmt väder. men det får jag nog vänja mig vid. väl tillbaka i skolan så var det dags för en föreläsning. föreläsaren var susanna och jenny kallurs tränare. det va väl helt ok, men jag förstår inte riktigt varför hon skulle komma. när föreläsningen var slut så var det dags för oss att redovisa vårt sista grupparbete innan sommarlovet. att redovisa framför människor är en av de jobbigaste sakerna som finns.
slutade halv fyra vilket vi inte har gjort på ett tag.
imorrn är det onsdag vilket innebär ledighet. men inte ska man lata sig då inte. nej, imorrn så ska jag klyva bränne. precis samma sak som jag gjort hela kvällen idag. förövrigt så är bränne ett fruktansvärt roligt ord.
nu är det under tjugo dagar kvar tills jag åker. nitton för att vara exakt. alltså om nitton dagar så sitter jag på planet på väg till kalifornien. dagarna närmar sig fruktansvärt fort och jag blir mer och mer nervös. men jag har absolut inget att klaga på. detta har varit min dröm en väldigt lång tid.

please please please.

irriterande dag rent ut sagt. åkte med bussen till skolan vid elva för att jag trodde att jag hade lektion på eftermiddagen. men som vanligt så hade vi inte det så jag fick snabba mig som fasen för att hinna med bussen hem igen. så ännu en dag att slösa hemma helt ensam. ok jag har ju neo, men ändå. det enda nödvändiga jag gjorde under dagen var att laga mat. grattis. åkte till byn vid sex för att spela match med b-laget. med den oturen jag hade så borde jag kanske lägga mina tretton år utan uppehåll på hyllan nu? fick iallafall sätta ett mål, av ett hundra chanser.
imorrn så ska jag faktiskt vara i skolan hela dagen. vi har vår sista gruppuppgift innan skolan slutar. vad ska vi egentligen göra den sista tiden?
negativ idag kanske?

amazing.

igår hade vi svenska hela dagen. eller kanske inte hela dagen, vi slutade självmant vid halv tre. första lektionen så tittade vi på världarnas krig från 2005. den va ju bättre än 1953 versionen, men inte någon höjdare ändå. efter det så jobbade vi med vårt grupparbete tills halv tre. efter skolan åkte jag och lisa hem till henne för att umgås och sedan åka volvo, inte kangoon denna gången, till jägersborg. jägersborg gästades av wisseltofta och det var en spännande match. wisseltofta vann med 1-0. oavgjort hade varit mer rättvist.
idag vaknade jag med absolut ingen lust att spela en av seriens viktigaste matcher. gick ut för att bli hämtad av bussen, men den var försenad så där fick jag stå en stund. efter att jag blivit hämtad så bar det av till helsingborg för att möta HDFF, serieledarna. en mycket spännande match, men vi fick åka hem med tre poäng. det var en underbar känsla när domaren blåste av matchen.
nu har vi blivit lovade att vi ska vi bli bjudna på middag.
imorrn måste jag göra klart mitt dumma arbete.
det är något som jag absolut inte ser fram emot.

break myself.

idag var det att åka till köpenhamn med turismklassen. ja, vi är tre stycken. men vad gör det egentligen? besökte runda torn, det heter faktiskt så. det va inte något spännade för fem öre. sedan åkte vi någon guidad tur genom staden. händer det inte något snart så vet jag inte vad jag gör.
är det meningen att man ska bli besviken åtminstånde en gång om dagen? iallafall så hinner jag inte hem från matchen på lördag för att se treornas bal. det är verkligen tråkigt. men sen är det en fruktansvärt viktigt match, och den tänker jag absolut inte missa.
imorrn ska jag faktiskt gå i skolan hela dagen. det va inte igår det hände sist. efter skolan blir det att umgås med lisa. vi ska se jägersborg-wisseltofta. det sägs att det kommer bli en rolig match. det vill man inte missa då.
jag har sagt det förr och jag säger det igen.
 faen va hett det är just nu!

title and registration.

lediga onsdag. känner mig lite bättre idag än igår. kanske för att jag förstår att allt bara är för att trycka ner mig och få mig att må sämre. men det är jobbigt och det gör ont. du vet precis vad du ska göra för att det ska göra så ont som möjligt. jag antar att det inte är så mycket bättre ändå.
fick lite gjort på turismarbetet idag. jag ligger ju ändå bara en och en halv vecka efter. men om hon inte ens läst de andras ännu så har jag lite tid till på mig.
det har jag bestämt iallafall.
träningen idag var jobbig med mycket löpningar. men det gör inget. jag behöver få tillbaka min kondition efter min sjukdom.
imorrn ska vi till köpenhamn med turism. fråga mig inte varför. vi vet inte ens vad vi ska göra. det är inte för att överraska oss, för att vår lärare vet inte heller vad vi ska göra. jag tycker mest att det är slöseri med tid.
idag är det tjugofem dagar kvar tills jag åker. just nu vill jag bara härifrån. det har inte med er att göra på något sett. jag behöver bara komma hemifrån ett tag.

please don't.

man säger att de bästa sakerna i livet är gratis, men det gäller även de sämsta. det är en svacka nu och ingen annan människa kan få mig att känna mig så dålig och värdelös. jag orkar inte med det nu och jag tror att det märks. folk som är borta längtar oftast hem, men jag gör inget annat än att önska att jag kan komma härifrån så snabbt som möjligt. pressen ifrån allt är bara för stor. ni bygger upp mig till något jag inte kan vara. jag är inte den människa som ni så starkt hoppas på. jag kan inte vara det. jag behöver tid och jag hoppas att jag kan få det. jag ser andra sidor av folk nu vilket gör mig illa till mods. jag klarar inte av att vara en vägg. den alla lutar sig på. inte innan jag vet att jag kan luta mig mot mig själv. jag måste hitta det och bli nöjd. överleva detta som hela tiden följer mig. du säger att du tänkt gå flera gånger. men du har ingen aning om hur många gånger jag tänkt den tanken. men du kan ta inte bort det som betyder mest för mig. tvinga mig inte heller att vara någon annan. det går för långt och jag är nära botten. allt är på grund av dig.

I know it, but I can't help feeling differently. I loved you, and I should have said it. But tell me just what has it ever meant. I can't help it baby, this is who I am.
Sorry, but I can't just go turn off how I feel.
You kill me, you build me up, but just to watch me break.

hold on.

jag antar att fem dagars stress har tagit ut sig på mig idag. som tur väl va så hade vi sovmorgon idag. i solskenet cyklade jag till bussen och trodde att jag skulle missa den. men jag antar att jag stressar upp mig trots att jag har gott om tid. jag är nog inte en tidsoptimist ändå. kom till skolan för att där sedan sitta och vänta en timme i matsalen, för att tillägga tröttare än någonsin, innan lektionen började. under lektionen fick jag veta att vi endast skulle vara där en halva, alltså en och en halv timme. man tackar och tar emot, men blir lite irriterad eftersom det inte var lönt att åka till skolan överhuvudtaget. hade tur eftersom att pappa körde förbi mig innan jag kommit till stationen och jag kunde åka med honom hem. en stort minus med mig är att jag aldrig tar tag i saker. jag ligger efter en hel del med ett arbete, men jag har inte orken att sitta och göra det.
ikväll har jag första träningen på två veckor. det ska bli intressant. jag har spelat tre matcher under denna tiden, men jag känner mig ändå inte riktigt tränad.

with a little help from my friends.

i fredags så kom äntligen den dagen då jag och lisa fick tid över att åka till malmö och shoppa. tro mig, det har avbokats många gånger. men dagen kom och visst shoppade vi en hel del. om bara allt i livet vore gratis. men så är det inte. men saken är den att det bästa i livet är gratis. tänk på den du. efter en dag med en massa shoppande och lite mat så begav vi oss hem för till osby för att sedan handla det sista till nästa dag. sent på kvällen satt jag och lisa och försökte komma överrens om hur våra cd-skivor till festen skulle vara. vår musiksmak är absolut inte likadan men det gick ganska hyffsat iallafall. vi hade bestämt oss för att gå och lägga oss tidigt, men vi misslyckas alltid med det.
vaknade igår av att mina föräldrar skulle lämna huset och överlåta ansvaret till mig och lisa. de retade mig genom att inte berätta vart de skulle. jag är förveden. iallafall så satte och jag lisa igång med städningen etc. inför kvällen. under dagens ösregn så körde vi fyrhjuling för att hämta stolar som vi under kvällen sedan inte använde. men saker och ting ändras. det stora partytältet som ifk osby lånat ut till oss användes inte heller, men vi hade fullt upp att sätta upp vårt egna lilla tält. och tro mig, det va ganska jobbigt eftersom att vi bara var två. dagen gick snabbt och vid fem kom de första gästerna. vi grillade och gjorde vid oss. allt eftersom att kvällen flöt på som kom det fler och fler människor och malshult har nog inte varit så fullt på länge. även de som inte var bjudna kom och skulle tvunget förstöra en del. en sak undrar jag bara, hur orkar man åka en mil ut i ingenstans till en fest som man inte ens är bjuden till? men det händer väl alltid att oinbjudna kommer. jag får väl leva med det.
tack till alla som kom och alla fina presenter.
idag har jag och lisa städat efter gårdagens fest. det var inte så farligt som jag trodde. det enda som gick sönder var en ful duk. kan bara säga, det skiter jag fullständigt i. vid tre var vi tvungna att åka till byn för att hjälpa till på bilbingot. det va ganska trevligt men gubben gick oss på nerverna så fruktansvärt. min kväll har gått åt till att äta och läsa världarnas krig. inte frivilligt måste jag säga.

alla måste ha en egen "att-göra" lista.
image9

the future freaks me out.

jag är trött och det har varit en krävande men trevlig dag. loppmarknaden som vi i ifk osby måste vara med på är stressande men den har dock sina stunder. startskottet går och alla vi säljare garvar som fasen. man kan tro att det är ett hundrameters lopp. men ack nej, de vill bara köpa skräp under en tia. vissa är snålare än andra och ibland vill man bara slå dom. men iallafall så ökade antalet tills på lördag och jag blir mer och mer nervös. men det tillkommer väl när man ska hålla i något. lisa fixade iallafall ett större tält, och ibland ska man vara glad att man har en renault kangoo. eller iallafall idag. det är så mycket som måste fixas och jag stressar ihjäl mig.
imorrn ska jag och lisa spendera hela dagen i malmö. det ska bli trevligt, men när vi kommer hem så har vi en massa att göra. men kul ska det bli. musik blir dock ett stort problem. men det kommer vi lösa på ett eller annat sätt.
gud vad jag älskar hetingar.

kötta 2000.

idag så åkte jag med bussen vid tio i nio för att sedan komma fram till osby vid nio. där hämtade jalle mig och vi åkte och köpte korv och korvbröd. efter det så hämtade vi lisa vid stationen och åkte vidare hem till svedde. med bilen packad så var det dags att köra vidare till örsjön. där spenderade vi hela dagen med att fiska. eller svedde tog det seriöst medans jag, lisa och jalle fiskade lite då och då. lisa förlorade ett av mina drag men det gjorde ingenting för att det gav oss tid att komma på att göra en kötta 2000. en minkfälla för er som inte tittar på kanal 21. det går konstant på reklam där. det var en mycket trevlig dag. jag hann med att åka med pappa hem för att äta lite innan jag åkte tillbaka till osby för att spela match. vi vann med 2-1 och jag fick sätta det avgörande målet. ibland måste man bara ha tur (: jag ska aldrig bli sjuk igen.
imorrn blir det den årliga loppmarknaden i ishallen. det är fruktansvärt roligt.


english summer rain.

idag har varit en sådan bra dag. hade svenska prov på 1700-talets litteraturhistoria. men det gick bra ändå. men jag trodde att jag gjort lisa sjuk eftersom att hon inte kom till provet, men när resten av gänget satt i matsalen så kom hon in med det största leendet jag sett, och då förstod jag. världens bästa lisa har tagit sitt körkort idag. grattis, grattis, grattis (: vår andra lektion bestod av att titta på världarnas krig från 50-talet. den va kass och jag rekomenderar den inte. efter skolan åkte jag hem och väntade på att lisa skulle plocka upp mig. vid sex kom hon och vi bestämde oss för att åka till hässleholm. men alla andra som tar körkort åker och äter på donken, men det hade vi ingen lust till. efter att vi gått i stan ett tag så hittade vi det perfekta stället. varför åka till donken när detta stället finns? efter den goda maten och lite planering inför helgen så åkte vi och hämtade lite viktiga saker inför helgen och efter det så hälsade vi på hemma hos jalle. hade lite saker att bestämma inför vår fisketur imorrn. det ska bli mycket trevligt.

champagne supernova.

att vara sjuk i en vecka tar verkligen musten ur en. igår var första gången på en vecka som jag spenderade över fem minuter utomhus. anledningen till det var att jag skulle försöka att sätta upp ett partytält. för att tillägga, helt ensam. det gick mindre bra och tillslut fick pappa hjälpa mig. jag är så glad att jag har honom. när det väl kommer till kritan så måste vi nog iallafall vara tre som hjälps åt med det. efter mitt tappra försök med partytältet så var det dags att göra mig i ordning därför att det var bestämt att vi skulle ha schlagerkväll hemma hos sudden. jag vet, schlager är ju inte riktigt min grej, men jag tycker om att umgås med de människorna. iallafall så körde jag hem till sudden, och pappa var riktigt nöjd med mig. det känns ju bra. väl framme så bestämde vi att vi skulle till torggrillen och äta innan schlagern började. vem tackar nej till bakad potatis? inte jag iallafall. sen blev det en snabbis in på ica och dennis blev inhandlat. eurovision song contest kan dö ut. det hade inte gjort mig någonting. men vi hade en trevlig kväll, och det är det som räknas. trots att jag inte är riktigt frisk ännu så valde jag att följa med till sösdala och spela match. och tur va väl det. vi vann med 5-0 och vi fick med oss tre nya poäng hem. men lätt att spela var det inte. det är ju inte att rekomendera att spela när man är förskyld. andningen är inte riktigt på topp. imorrn blir det att spela en match med b-laget. jag måste komma i form nu efter sjukdomen. sen blir det match med a-laget igen på onsdag. många matcher direkt efter sjukdom. inte bra det. tillbaka till skolan imorrn, men endast två dagars skola, sen blir det fem dagars ledighet. som att jag inte varit ledig tillräckligt.

halo.

gick till skolan idag i hopp om att överleva. ok, så farligt va det inte. men iallafall. hade engelska och sedan drog jag mig hemåt. kände inte att någon tävling var något som jag skulle vara med på eftersom att jag inte alls är frisk. så hela dagen har gått åt till att titta på prison break. jag vet att jag har arbete att göra, en massa faktiskt, men jag är ju ändå sjuk. jag har ganska lite att skriva om nu när jag för det första inte kan gå till skolan, för det andra så kan jag inte träna och därför kommer vi till nummer tre: alltså därför träffar jag inte mina vänner. man lär sig nog att uppskatta dom mer då. det är iallafall min teori. men fick träffa lisa en liten stund idag. det är ett plus.

Why do you put me on a pedestal? I'm so up high that I can't see the ground below. So help me down, you've got it wrong. I don't belong there. One thing is clear, I wear a halo, I wear a halo when you look at me. Don't be blinded. See me as I really am. I have flaws and sometimes, I even sin. So pull me from my pedestal,
I don't belong there.

little house.

det värsta är nog att jag missade matchen idag. att skicka det sms:et och säga att jag inte kunde spela var jobbigt. det var något jag sett fram emot. ett minus är verkligen att jag inte kunde åka till granada igår. det hade säkert varit väldigt roligt. men ett plus är dock att jag fick spendera mycket tid med storebror idag. det blir för lite av det nuförtiden. får se om jag orkar med skolan imorrn.
träning blir det iallafall inte.

we've got a big mess on our hands.

livet går ju inte riktigt som jag vill just nu. men det kan det kanske inte göra hela tiden heller. igår hade vi en riktig svenska lektion som nog aldrig har hänt på ekbackeskolan någonsin. men det var faktiskt intressant, tro det eller ej. slutade halv tolv och sedan följde jag med lisa hem. hela dagen spenderade vi på familjen olssons studsmatta. på kvällen så skulle vi titta på herrarnas match mot treby men under dagens gång så blev jag mer och mer sjuk och vid sex tiden så fick jag skjuts hem för att lägga mig i sängen. ja, och i sängen låg jag hela kvällen och natten utan att knappt få en blund. det var den längsta natten i hela mitt liv. varmt, kallt, huvudet sprängs, jobbigt att andas etc. så var det hela natten. nu bara klagar jag en massa, men det var hemskt. men det värsta är nog att jag inte kan spela matchen imorrn. under dagen har allt blivit lite sämre eftersom att jag nu fått ont i halsen också. fast febern har nog gått ner ett antal grader. i natt hade jag säkert rekord i högst feber någonsin.
ibland måste man bara få klaga, enligt mig iallafall.
hoppas bara att vi vinner matchen imorrn.

run to the water.

idag var ännu en sådan dag där nästan ingenting hände. vaknade halv tolv, vilket inte var planerat. men ett plus idag var att det var väldigt fint väder. så jag tog min engelska bok (som är bra under vissa kapitel) och gick ut och läste på terrassen en stund. men eftersom att jag absolut inte tycker om att läsa, så blev jag snart irriterad och tog fram min mp3 istället. med musik i öronen så kan man sitta ute hur länge som helst. när jag inte gjorde detta så var det mest tv tittande tills jag skulle träna. träningen var väldigt rolig idag, men det ända som var störigt var att vi slutade tjugo minuter tidigare. ingen vet varför, men iallafall.
imorrn ska jag till skolan och vara där hela dagen, konstigt nog. men ska bli trevligt att ha lunch. det är det enda som förgyller en skoldag. 

adam and eve live down the street from me.

dashboard.

ja, det blev inte som jag tänkt igår. men det gör ingenting. fick träffa en del av släkten iallafall. och det är ju inte fel. det känns konstigt att se hur mycket mina kusinbarn växer. man blir nästan lite rädd. iallafall så var maten underbart god, och det är ju alltid ett extra plus. sov inte så länge idag. trodde att jag skulle gå upp och jobba lite till, men enligt pappa så skulle det inte göras mer. ganska tråkigt ändå. så hela denna dagen har gått åt att göra ingenting. men det är jag ju bra på. alltså att göra ingenting.
jag känner mig lite dum, men det känns som om jag inte kan påbörja något när jag snart ska åka härifrån. det är mest för att vara snäll.
en person som oftast tros vara glad är kanske inte det egentligen. även sådana människor har sina dåliga dagar.
you told me about nowhere, well it sounds like someplace I'd like to go.