a week in california.

mitt minne sviker mig hela tiden och darfor ar det fruktansvart svart att minnas vad man gjort varje dag. men jag antar att det gar att summera lite.
torsdag: denna dag sa akte vi till en park och det var inte svalt ska jag saga. men det va ganska trevligt anda. vi sag den storsta grodan nagonsin vilket var ganska spannande. den va typ tre decimeter lang. det later kanske inte sa intressant, men det ar inget man far se i sverige iallafall.
fredag: detta var mest en slappedag sen vi inte kunde komma pa vad vi skulle gora. men vi hann med en liten tripp till affaren. allt ar sa fargglatt dar. kanske for att det ar socker i allt och det ska minsann visas. vid kassorna sa sa en kvinna "those kids are to die for. are they yours?". ar hon inte klok? jag ar snart arton ar. hur skulle jag kunna ha tva barn pa fem och tva ar? aja, jag antar att kvinnan var blind. resten av dagen sa blev det lite tid vid poolen och tid med ungarna. jag kommer aldrig att se byggare bob pa samma satt. fast a andra sidan sa tror jag inte att jag sett det nagon gang. pa kvallen blev det pizza. en sak ar saker, pizzorna i sverige ar faktiskt godare.
lordag: denna dag har verkligen mitt minne svikit mig pa. men jag antar att vi tog det ganska lugnt. annars hade jag nog kommit ihag vad vi gjort. alla behover lata dagar. speciellt i detta varma vadret.
sondag: vi akte aterigen till san diegos flygplats for att plocka upp michael och nathaniel som varit i utah. trevligt att traffa dom igen.
mandag: vi akte jag, susanne och berit till tva kopcentrum for att handla lite. jag ska kopa en ipod har eftersom att de ar mycket billigare. affarerna har har massor med bra saker. fast vi ska vanta till en annan dag for att kopa ipoden till mig  jag har svart for att bestamma mig. det galler nog egentligen allt.
tisdag: denna dag akte vi antligen till stranden och precis som jag trodde sa gomde sig hetingarna dar, haha. stranden var valdigt fin och vi ska snart aka dit igen. det var ocksa valdigt roligt att prova pa att aka boogieboard. vagorna ar storre har an i sverige och jag gillar vagor.
onsdag: idag ar det annu en sadan slappedag, men jag antar att vi kommer att hitta pa nagot iallafall. men vad aterstar att se. ringde nyss mina foraldrar genom skype. det ar verkligen en bra sak det dar, haha.


hej kalifornien.

lordag: pa eftermiddagen sa akte jag, bror, pappa och mamma till kastrup for att spendera natten dar pa ett hotell. hotellet kunde ha varit battre men vi overlevde. pa kvallen sa gick vi ut och at. det va valdigt trevligt.
sondag: flyget gick 9.05 fran kastrup flygplats. det ar sa jobbigt att saga hej da. jag hade tur med min sittplats da satet bredvid var tomt och jag hade fonsterplats. killen som satt narmast gangen var en trevlig prick. flygresan var jobbig men det kunde ha varit varre. val framme i newark sa gick allt lattare an jag trodde, trots att de andrade gate nummer tre ganger. killen fran planet letade upp mig igen, vilket ar valdigt skumt sen hans flyg skulle ga fran en helt annan gate. men jag hann undan just i tid. antar att mexikanare vid namn raymondo inte riktigt ar min stil. val framme pa san diego flygplats belv jag hamtad av familjen poirier. trottare har jag nog aldrig varit.
mandag: eftersom att jag inte hann se sa mycket av stallet nar jag kom fram pa sondagen sa blev det en rundtur denna dag. det ar sa otroligt fint har. husen ar finare an pa tv. vi spenderade dagen i deras pool, vilket jag inte sager nej till. kvallen spenderade jag med nathaniel och vi hade mycket trevligt. det ar svart att forsta hur saker och ting fungerar har.
tisdag: idag sa va vi tvungna att forsvinna ut ur huset i nagra timmar eftersom att staderskan skulle komma sa vi tog en tripp till Wal-Mart. efter det sa akte vi till en galleria och tittade rundor lite. sverige har lite att jobba pa. nar vi kom hem igen sa spenderade vi resten av eftermiddagen i deras pool igen.
onsdag: michael och nathaniel ska spendera nagra dagar i utah sa vi slappte av dom pa flygplatsen i morse. efter det sa ville flickan i familjen aka till san diego zoo, sa vi gjorde det. det var trevligt men det ar sa varmt att det blev en valdigt lang dag. just nu ar klockan 5.52 PM och jag vet inte vad vi ska hitta pa resten av kvallen.

det ar verkligen sant att det mest bara finns feta personer i usa. men sa blir det val om man ska ata chips till  varje maltid. ja, det ar faktiskt sant. bestaller du mat ute sa far du alltid en chipspase till. men alla ater inte sa onyttigt och tur ar det. jag far underbart god mat har och huset kunde inte ha varit battre. nagot som jag dock saknar ar lite fler hetingar. men jag antar att de kommer fram nar vi aker till stranden. inget star upp mot surfare.
nagot som sverige borde ta efter ar att alla har ar sa hovliga. det ar folket inte i sverige.

hej då, sverige.

igår så vaknade jag och favorit lisa ganska sent eftersom att hon ville ha lite sovmorgon. det var mer än ok för mig eftersom att jag också tycker om att sova. vi umgicks några timmar sedan fick vi besök av våra tre favoriter alle, jalle och svedde. tack för presenterna och allt. ni känner verkligen mig. jag hade väldigt roligt. det var jobbigare än jag trodde att säga hej då till er allihopa. ni betyder så mycket för mig och det tror jag att ni vet.
jag kommer att sakna er.
på kvällen så åkte sedan jag och min familj till min kusin som skulle fira sin 40-årsdag. det var en underbar kväll och jag är verkligen glad att jag har min familj och släkt. är säker på att det inte finns någon bättre. alla ord som folk sa var sanna och man vet att vad som än händer så finns ens familj alltid där.
hej då, sverige. det är faktiskt så. idag åker jag och min familj (utom min ena storebror) till kastrup för att övernatta på hotell där. sedan klockan fem över nio imorrn så går mitt flyg till usa. det finns nog inga ord som kan beskriva hur jag känner mig just nu. men jag antar att jag bara kan hoppas på det bästa.
california.

page avenue.

idag så tog jag bussen som ankom till osby vid två. sedan blev det en tripp in till banken där jag satt in pengarna som jag sparat till resan. många anser att mitt sätt att spara pengar är konstigt. men jag hade ju slösat upp dom annars. i vilket fall så åkte jag och mamma sedan vidare till älmhult där vi köpte presenter för mig att ta med till kalifornien, men även de sista sakerna som jag behöver till resan. kvällen har spenderats på min kusins student.
imorrn ska jag äntligen spendera en dag med favorit lisa. sedan ska jag spela med b-laget på kvällen. skönt att få spela ännu en match innan jag åker. sedan hoppas jag att lisa följer med mig hem efter matchen. vi har massor att prata om.

failure by design.

det är ganska konstigt. det känns inte som om jag verkligen ska åka. fick ett samtal nu ikväll och de fyra orden gjorde mig stum för en sekund. "vi ses på söndag". ja banne mig, det gör vi faktiskt. jag är mer nervös än vad jag trodde att jag skulle vara. jag är inte nervös för att vara där och leva där i två månader. utan det jag är nervös för är resan. ni som känner mig vet att jag är inte riktigt bra på tidtabeller etc. men det måste lösa sig. har packat lite och tvättat nu ikväll. har inte mycket tid kvar nu. imorrn ska jag och mamma handla till resan och sedan åka på student. ska även säga hej då till storebror.
fick även prata med lisa en stund i telefon idag. det kommer att vara riktigt jobbigt att inte träffas på så länge. det är visst också väldigt svårt för oss att hinna med att ses innan jag åker. men det är något jag behöver, så det ska vi lösa på något sätt.

miss misery.

det kommer väl alltid att vara så här. vi verkar aldrig komma någonstans. både för att du är du och jag är jag. men det är något som gör oss ganska lika ändå. jag vet att det är rätt. det är bara dags för dig att förstå det också. jag tror att du vet det egentligen, men det är fegheten som spelar stor roll. men du vet också att allt va perfekt. det kunde knappast bli bättre och jag vill att det alltid ska vara så. allt kan inte ändras på två sekunder.
det har varit en sådan tankedag. där allt jag gjort är att tänka. och jag blir galen på allt. ärlighet är det som stör mig mest. och kanske det faktum att man kanske borde ha lite mod. eller kanske inte jag, utan du. iallafall så har det varit en fruktansvärt varm dag. precis som i helgen. man vet inte riktigt vart man ska ta vägen, det är så fruktansvärt varmt överallt. det hann inte kyla ner sig innan träningen heller. en jobbig träning i jobbigt varmt väder. men det va roligt och jag kommer att sakna det. men jag hinner att vara med och spela med b-laget en gång till innan jag åker. för idag är det bara sex dagar kvar. det är sjukt. bara sex dagar kvar. men det är en massa att göra och hinna med innan dess. nervös? nej nej, inte alls nervös. sarkasm är en stark sida hos mig.

I don't want to miss a thing.

i fredags började det med att alla hade fått reda på att vi skulle träffas senare, utom jag såklart. kom till skolan i vanlig tid utan någon aning om att jag kunde fått ta nio bussen. i hopp om att få fika och ha lite trevligt innan vi skulle gå till kyrkan så fick jag åter bli besviken. antar att vi inte är lika viktiga. avslutningen i kyrkan var fin och sorglig. alla underbara människor som stod där stolta och tog emot sina betyg. snart är det min tur. men frågan är om man kommer att vara stolt. låt oss hoppas det iallafall. efter avslutningen så åkte jag med kusin hem och resten av dagen spenderade jag i solen och i vattnet. ja, årets första dopp. på kvällen bar det sedan av till hantverksgården där linda och jonathan hade sin studentfest. det var en mysig och trevlig kväll med ett ännu mysigare sms att gå och lägga mig till. fast samtalen på natten hade jag kunnat leva utan.
gårdagen började med att jag inte hade någon aning om någonting. men det löste sig ganska snabbt och vid halv ett så åkte jag och köpte blommor för att sedan dra mig vidare till ekbackeskolan. studenterna va lyckliga och man kan inte göra något annat än att önska dom lycka till. efter all uppståndelse så åkte jag och marre sedan hem till hannes studentfest. mycket god mat och trevligt folk. efter en stund så kom sanna och vi cyklade vidare hem till jalle. där blev det mer att äta och mer trevligt folk. efter det så blev det en snabb runda hem till padde för att sedan cykla vidare till linus. där träffade man mer folk och vi grattade även grannen martin. senare cyklade vi tillbaka till hannes där vi fortsatte firandet. senare drog sig alla vidare till borgen där det firades ännu mera. träffade mycket folk och det finns nog ingenting som är bättre.
gårdagen var både en av det bästa dagarna i mitt liv men också en av de sämsta. jag var lycklig ett tag. men som vanligt så håller det inte länge. jag visste att det skulle bli så, men jag går alltid på det. men jag kan väl inget annat än att tacka för den stunden jag fick. jag väntar bara på ärligheten.
det enda som saknades denna helgen var underbara lisa. allt hade varit ett snäpp bättre om du hade spenderat den med mig.

you build me up, but just to watch me break.


crimes.

sovmorgon idag och jag slapp stå helt ensam och vänta på bussen. det är trevligt att ha någon att prata med medans man väntar. hade tänkt att beställa en klipptid men hade tur och kunde göra det direkt. skönt att det inte är så slitet längre. sen var det dags för lunch på kära ekebo. jag kommer nog aldrig att tycka om det stället så mycket när inte ni är kvar längre. jag längtar inte kan jag ju säga. efter hamburgare och glass så drog jag och alle oss vidare till fotbollsplanen där eleverna skulle möta lärarna. det var inte som jag trodde men det va helt ok. men mest sorgligt. det finns så många som jag kommer att sakna och skolan kommer inte att vara sig lik efter sommaren. men sånt är livet.
imorrn är det skolavslutning och sedan på kvällen så blir det att fira student.

tumble and fall.

efter att ha läst gårdagens tidning så blev jag lite orolig vad gällde matchen. i tidningen stod det att matchen skulle spelas halv åtta, medans vi fått reda på att vi skulle spela klockan två. men tidningen hade fel och vid kvar över tolv blev jag upphämtad och det bar av mot österås ip. det var väldigt varmt idag vilket gjorde det mycket jobbigare att spela. eftersom att detta var min sista match innan jag åker så blev jag mycket glad över att vi vann och att jag gjorde mål.
nu kan jag leva på det tills jag kommer hem igen.
fick samtal ifrån kalifornien nu ikväll. tiden har verkligen gått snabbt.
imorrn ska eleverna möta lärarna i fotboll. det ska bli trevligt att titta på trots att jag hellre ville varit med. men jag tar ju tyvärr inte studenten i år så jag får inte vara med.

the lights and buzz.

en ledig tisdag och det är nu bara tre dagar kvar för mig innan mitt sommarlov börjar. dagen har gått åt att jobba färdigt och snart ska pengarna ramla in på mitt konto. de kommer att behövas. jag har även hunnit med att ta en runda med fyrhjulingen för att hämta pappas cykel. vem gillar inte saker med fyra hjul och en motor? aja, iallafall så gör jag det. jag har även lagat middag med min pappa och nu ska jag bara slöa resten av kvällen.
imorrn är det min sista match innan jag åker till kalifornien. det ska bli roligt, men ändå sorgligt. pappa har frågat mig, och jag har även frågat mig själv, hur jag ska klara mig hela sommaren utan fotbollen. men jag är nästan helt säker på att kalifornien är värt det.
idag är det bara tolv dagar kvar och tanken skrämmer mig lite.

read my mind.

låt oss alla sträcka upp händerna i luften och hurra för denna väldigt onödiga dag. det finns ingen anledning till att låta oss genomlida något sådant. ok jag är bra på att överdriva, men jag förstår inte. satte oss på bussen från skolan vid kvart över nio för att sedan åka till en hemlig destination. spännande, eller inte. iallafall hamnade vi först vid en kyrka och sedan åkte vi vidare till ales stenar. är det sådant man är intresserad av så visst, men det är inte något för mig. vi fick också lite tid att gå runder i ystad. det finns fasen inget att göra i  ystad. sov hela vägen hem och nu är jag väldigt trött. kommer nog inte att orka mycket på träningen idag och allt har jag att tacka min underbara skola för. sarkastisk igen. 
nu är jag iallafall ledig i två dagar så jag får väl se till att jobba färdigt så att jag kan festa hela nästa helg med gott samvete.


the pros and cons of breathing.

jag antar att det finns fördelar och nackdelar med allt. men varför kan inte en bra sak hända utan att något dåligt ska komma ut från det? det är svårare för vissa att släppa taget om något medans det verkar väldigt lätt för vissa att ersätta någon. för mig är det omöjligt att ersätta en person. allt man gör är att göra någon ny människa till en del av ens liv.
men det går inte att ersätta det som man haft förut.
igår kväll så hämtade lisa mig. vi hade bestämt oss för att laga middag och se filmerna vi fick när vi hade fest. vi lagade hasselbackpotatis och kycklingfilé i någon sås. middagen var klar ganska sent, men vi njöt fullständigt. efter maten så valde vi att titta på fallet henry som var en av de fem filmerna vi fick. tacka vet jag dvd-skivor. vanliga vhs-filmer kan ju ätas upp i videon. men det löste sig och filmen var faktiskt helt ok. efter det så såg vi hamataro, vilket var en av de andra filmerna och jag vill döda de jävla hamstrarna.
men det gav oss några skratt iallafall.
vaknade imorse, eller rättare sagt vid tolv, med en massa att städa. men det gick ganska snabbt och sedan skjutsade lisa hem mig igen. väl hemma fick jag jobba lite. det är så tråkigt, men som jag sagt innan så behöver jag pengar. resten av kvällen ska jag nog spendera vid datorn med några bra serier.

a decade under the influence.

att jämföra personer är nog en av de värsta saker som finns. när ska folk förstå att alla är olika. det finns nog ingen som vill bli jämförd med någon annan. att jämföra någon kan vara både att jämföra bra eller dåliga saker. det kan också vara ett sätt för folk att förklara att en person är bättre än någon annan. i vilket fall så är det helt fel att jämföra. jag antar att det var bara något som jag ville få ur mig. kanske för att jag ofta jämförs med andra.
jag önskar att folk kan sluta att göra det.
igår va en sådan dag när jag inte visste något som skulle hända i skolan. förrutom att vi skulle få tårta. och tro mig, det tårtan har jag sett fram emot hela veckan. vi började iallafall med att se tre projektarbetesredovisningar. det va väl intressant, men det gav mig inte mer idéer om vad jag ska göra för projektarbete. eftersom att det hela tiden var pauser så gick jag och lisa till byn istället. lisa skulle köpa blommor. pojkarna blev glada och jag blev åter påmind om att de inte kommer att vara på skolan när jag kommer tillbaka efter sommarlovet och det gör mig lite ledsen. vi har haft roliga stunder och det kommer jag inte att glömma. till lunch blev det grillad korv och sedan satt vi i gräset och lyssnade på bandet som skolan hyrt in för jubileet. det var mysigt och man kände att sommaren är här.
vid två åkte jag hem för att sedan åka tillbaka till osby för att spela match. med halva laget sjukt eller skadat så var det dags för vår första förlust. men man kan inte vinna varje gång. men stämningen var ganska hög i omklädningsrummet efter matchen iallafall. jag och lisa hade bestämt att vi skulle ta en runda om prästängen efter matchen eftersom att vi visste att några blivande studenter skulle vara där. kvällen var intressant.
idag har jag bara jobbat och nu måste jag fixa lite saker för att snart kommer lisa och hämtar mig. medans resten av folket ska till balders, så ska jag och lisa laga middag och titta på de trevliga filmerna vi fick på festen. har glömt vad det var för några, men det kan bli intressant.