shadow of the day.

ligger här i sängen med min nya dator och är väldigt sliten efter en mindre slitsam dag. sov till elva och sedan har jag bara segat bort hela dagen i väntan på träningen. många anser kanske att lediga dagar ska spenderas till att göra det som man inte hinner med annars, men det gör inte jag. lediga dagar ska användas till att göra helst ingenting. kommer det upp något mer trevligt så kanske man kan lägga några få timmar på det. annars ska tiden endast användas till sömn och ingenting. träningen idag var väldigt jobbig. men det var trevligt att träffa alla. nu har jag ändrat tiden för grillningen ännu en gång. det ska bli skönt att ha det gjort. men vad gör man inte för en resa till kroatien.
imorrn är det en heldag i skolan. skolan tär på mig just nu. men jag har ganska mycket röta.


writing to reach you.

en dag som kanske inte är så viktig att minnas så länge. förrutom att det är ganska viktigt för mig att minnas filmen som vi ska skriva ett arbete på. det kunde ju vara en smart sak av mig att göra. mitt minne har svikit mig i sådana situationer innan.
fick lite sovmorgon idag och åkte sedan till osby för att hinna med tåget mot eslöv. väl på tåget fick man sig ett litet skratt inombords. varför är något som bara jag förstår, så lägg inte tid på det. väl i eslöv, som förövrigt var större än jag trodde, så slösade vi lite tid och jag fick ett roligt telefonsamtal innan vi drog oss till sten stensson sten. varför det heter så kan jag inte svara på. studiebesöket gav mig förövrigt ingenting. efter detta exlusiva besök så slösade vi i vår otroligt stora grupp tid i en leksaksaffär. bättre affärer finns det nog inte. vi fann många saker som intresserade oss. tåget var försenat och vi skulle komma mer försent till nästa lektion än först planerat. men väl framme i hörsalen så hade resten av klassen snällt väntat med att starta filmen. vilket höjdar gäng. filmen gav en många tankar, men när den var slut så orkade jag inte tänka mer på det. kom hem vid fyra och sen dess så har jag mest ödslat tid framför datorn men även fått en känsla för wakeboarding. att åka skidor och snowboard hade inte suttit helt fel heller. avundsjuk som fasen är jag just nu. en upplyftande sak idag har dock varit mitt intressanta telefonsamtal om igloos. själv tycker jag att det är en ganska bra idé att pryda väggarna med björnpäls. inte äter man pälsen inte.
imorrn är det min första helt lediga onsdag på en ganska lång tid. det ska utnyttjas till att vara barnvakt. jag som hade bestämt att sova ut länge.

my precious.

jag sitter här upp till öronen med saker att göra. men på något sätt så har jag nog lurat min hjärna att ta det lugnt och fint. jag vet inte riktigt om jag ska se det som en bra sak, men ibland kan man nog få ha en sån dag. varför stressa hela tiden.
i torsdags så fick vi tillbaka matteproven och jag klarade det med nöd och näppe. men vem bryr sig? jag klarade det iallafall. och det var något som jag inte trodde. och för att göra dagen ännu lite bättre så hämtade vi hem vår nya familjemedlem på kvällen. hon är en underbar själ och jag tror att vi behövde detta.
i fredags slutade jag halv tolv och fick sedan agera barnvakt resten av dagen. men det gjorde mig absolut ingenting. på kvällen så kom mina brödrar hem och det blev prat och skvaller.
igår så fick jag gå upp vid halv sju för att sedan åka till växjö för att spela cup. det gick inte som vi hoppades på. men vi gjorde en bra dag av det i vilket fall. eftersom att vi kom hem lite tidigare än planerat så åkte jag sedan vidare hem till kusinernas hus för att äta middag. men där stannade jag inte länge innan jag åkte hem. någon måste vakta valpen och dessutom så var jag fruktansvärt trött. så trött att jag inte hade ork att vara trevlig.
men jag och valpen min hade trevligt och tittade på film.
idag så fick jag återigen gå upp tidigare för att vakta den där lilla jälen. jag undrar vems hund det egentligen är. jag har ju redan neo, hur ska jag klara av att ta hand om en till? men just nu så kan jag inte säga nej. hela dagen har spenderats till att plugga vilket gör mig på lite sämre humör. men nu är jag färdig med idrotten och har läst igenom religionen så många gånger att jag kan avluta meningarna själv. det blir nog en film lite senare och efter det blir det sängen.
fick nyss ett sms som fick mig på bra humör.

love affair.

tankarna bara virrar rundor och jag vet att jag inte klarar att gå igenom samma sak ännu en gång. jag är feg. men det är bara för att jag har blivit sårad så många gånger förut. och nu har jag satt mig i en dum situation där både jag men även en annan kan bli sårad. det är inte något som jag vill, men nu har jag börjat så nu måste jag avsluta det också.
jag vet inte ens om det känns rätt. fan jag orkar inte med detta igen.
vaknade idag av ett väldigt irriterande ljud. jag antar att jag inte är den enda som saknade. vid elva så cyklade jag till busshållplatsen för att vänta in min buss till osby. väl framme så hämtade sg upp mig och vi påbörjade vår färd emot kristianstad. det var meningen att vi båda skulle köpa skor idag, men det gick ju som det gick. vi fick iallafall tag på några andra viktiga saker innan vi började färden hem igen. efter en massa byten och väntan så var jag äntligen hemma igen. det är så kallt ute så att man vet inte om man ska springa eller stanna och göra upp en eld så att man bara kan bli lite varmare. väl hemma så fick jag tiden att gå. ganska långsamt, men ändå framåt. vid sju åkte jag till träningen med lite motgångar. jag hade definitift inte lust att ha fyst-träningen idag. men som en skänk från ovan så säger tränaren "vi skiter i den idag". jubel och applåder blev det och vi satte direkt igång med spelet. det gick mindre bra idag, men man får ju spara det bästa till på lördag.
imorrn så blir det skola hela dagen och sen på kvällen så ska vi hämta hem vår nya familjemedlem. och på fredag så kommer storebror hem. det ska bli skönt att slippa vara ensam.

better.

det är svårt att beskriva denna helgen. fredagen spenderade jag i ett hus fullt med underbara människor. jag satt mest och lyssnade, något som är ganska duktigt gjort av mig, och njöt av dom underbara personligheterna. jag önskar att jag är likadan när jag är i den åldern. men säg inte att jag sagt det. it's a secret.
igår så hade jag bestämt att det skulle bli granada fullt ut. ingenting skulle komma ivägen. knackade på dörren till sg:s hus vid fyra halv fem tiden och där försökte sedan jag, lisa och sg att bränna en skiva. men jag fick inte vara med riktigt. men det gjorde ingenting. min musik är för bra ändå. jag försökte att säga till dessa två personer att vi kanske skulle försöka att bli färdiga, men jag tror inte att sg riktigt förstod hur sega jag och lisa verkligen är. men efter en drink och lite rännande hit och dit så hamnade vi i vermanshult vid kvart över åtta-tiden. till min förvåning så hade alla redan kommit, men det gjorde inte mig någonting. det blev ös-på-bara, ös-på-bara hela kvällen. efter förfestandet så bar det av till lönsbodas hetaste ställe granada. kvällen blev på något sätt mer än lyckad och jag var ganska pratglad på vägen hem till sg. ont i fötterna hade jag och de blåmärkena som finns på mina fötter just nu är inte nådiga. vi slocknade innan någon hann säga god natt. vaknade vid åtta i morse. hur kommer det sig att man inte kan sova så länge som man vill dagen efter? jag försökte att fortsätta att sova men det gick inte. så tillslut så bad jag kära sg att titta på tv med mig. vi tittade på casper, vilket inte var mitt första val, men det gick väl. vid halv tolv blev det frukost och sen var jag och lisa tvungna att köra hem. dagen har sedan spenderats i telefon med storebror. jag borde kanske fixa till det sista med min redovisning.
jag bjuder på dessa.

can't turn away.

jag ska inte lätta på hjärtat idag. för det är jag inte bra på.
håll allt inne annars så kan det gå åt helvete rent ut sagt.
jag sitter här efter en ganska halvt utsökt middag och en ganska onödig dag bakom mig. vaknade i hopp om att det skulle vara lördag. ni vet den känslan av att man bara kan slå av alarmet och lägga sig igen. för en sak är säker, jag är en lat person. men det var inte som jag hoppats på och jag fick masa mig ur sängen. åkte till skolan utan att ens riktigt veta om jag hade turism eller inte. men det hade jag. vi fick ha vikarier, ja i plural. men allt vi fick göra var att börja på ett nytt arbete. ett nästan precis likadant som vi gjort många gånger innan. fantasin flödar på ekbackeskolan. efter lektionen så mötte jag upp med min trogna vapendragare och vi gick och åt en mycket intressant lunch. ibland så vill man inte veta vad man egentligen äter för något. men maten gick ner och sedan väntade tre timmars religion. jag är bortskämd och mådde nästan dåligt för att jag var tvungen att gå till halv fyra. det är inte något som jag är van vid nuförtiden. åkte bussen hem vid fem över halv fyra och fick ett intressant råd att inte hoppa framför tåget. det var inte vad jag väntade mig, men tack ändå? gick i extrem kyla hem till mitt hus och min älskling. jag har försökt att få upp temperaturen i min kropp till trettiosju grader igen, men det verkar vara omöjligt.
imorrn så blir det till min förvåning ändå så att jag åker till granada. men jag har inga förväntningar alls. nästan helt tvärtom. det har inte varit min vecka så varför skulle det ändras imorrn. ett plus är att jag troligtvis kommer att träffa alle. och det är aldrig fel ska ni veta.

follow the light.

igår när jag åkte till mattestugan så visste jag att det inte skulle hjälpa mig så mycket. fick en genomgång på det som vi skulle kunna och jag kände mig lika vilsen som jag alltid gör när jag sitter på min stol i klassrummet med matteboken uppslagen. men jag hade bestämt mig för att inte gå under, så som jag alltid gör när ett matteprov är nära. nej, jag bestämde mig för att ta det som det kom och det var precis vad jag gjorde idag. jag satt och skrev provet i tre timmar och efteråt så kändes det definitivt inte bra. matte är inte min sak och jag mår faktiskt riktigt dåligt pga det. om jag klarade detta provet så ska jag köpa en present till mig själv. vilken sorts present det blir får jag fundera ett litet tag till på.
efter det fruktansvärda matteprovet så var det dags för mig och min svenska grupp att ta en tripp tillbaka till den hemska tiden på hasslarödsskolan. det där stället har blivit ett toltalt fängelse. ja, till och med värre än vad det var när jag själv gick där. och personerna som ansvarar för stället är inte de smartaste och trevligaste precis. jag har inga bra minnen ifrån den skolan och jag vill inget annat än att bara glömma den. eftersom att skolan och de som ingår är riktiga as, om jag får säga det själv, så fick vi intervjua elever på vår egen skola. det var ju inte riktigt meningen men vi får hoppas att det blir bra iallafall.
efter skolan så cyklade jag hem utan vantar och man skulle kunna krossa mina händer så frusna de var. jag vill inte att vintern ska komma så snabbt. ta mig tillbaka till kalifornien.
jag vet inte riktigt om jag ser fram emot helgen längre. valen är jobbiga och jag orkar inte med falskhet.

nobody really knows where they're supposed to go.
hiding behind a wall, afraid that they'll lose it all.

victorious.

jag vet absolut om att jag inte borde sitta här. för det första så tar det upp alldeles för mycket tid. inte för att jag sitter här för att jag tycker att det är roligt. nej, jag gör det till största del för att jag har min musik här och att det är det bästa stället att undvika det faktum att jag har matte att göra. ja, för att mitt första prov i matte c är på torsdag och jag fullkomligt suger på matte. jag vet precis hur illa det kommer att gå så jag orkar inte ens lägga ner tid på att plugga. om jag pluggar och det ändå går åt skogen så blir jag bara mer besviken. det är ju ett riktigt dåligt sätt att resonera, men vafan. jag får leva med att jag suger på matte.
idag så var det nationellt prov i svenska b. jag brukar tycka att det är riktigt roligt med uppsatser, det låter illa, men idag så hade jag noll fantasi och absolut ingen lust att skriva. det är väl bara att vänta och se hur det har gått.
den första snön har lagt sig och det är fruktansvärt kallt. kyla är inte riktigt min smak. förrutom om man kan åka skidor. men hur ofta händer det här i södra delen av vårt gurk-land. om italien ska vara en stövel så får sverige vara en gurka tycker jag.
jag har iallafall en del av min helg planerad. det var ett tag sen.
låt mig bara överleva denna hemska höst.

look what you've done.

sitter just nu väldigt kall om öronen efter att ha varit ute och gått med neo och mina föräldrar. lite tid måste man allt spendera med dom. nej, jag ska inte klaga. jag ska vara glad att jag har dom, även om man ibland har lust att ta stryptag på dom och skaka lite. jag menar, ibland så är de kvar i hur det var förr i tiden. och vi lever faktiskt i nutiden. även om det var bättre förr när man slapp ta ansvar. att ha en massa ansvar är en dygd.
igår så slutade jag halv tolv efter att inte ha gjort någonting under förmiddagen. vi fick reda på att vi troligtvis inte kommer att ha någon riktig turismlärare resten av året utan istället kommer att vara tvungna att stå ut med vikarier. jag vet inte hur det kommer att gå, men vad kan man egentligen göra åt saken? kom hem vid tolv och bestämde mig för att vara riktigt duktig. det är inte något som händer varje dag så jag tar emot all eloge för det. jag städade hela huset, noga också måste jag tillägga, så att mamma slapp göra det idag. eftersom att mina föräldrar ska ha gäster så tänkte jag att de har nog med att tänka på maten. vilken snäll dotter jag är.
som sagt idag blir det finmiddag och jag får sällskap av världens bästa lisa. det var ett tag sen vi bara umgicks, så som man gör när man bara umgås.
Imorrn så ska vi åka och titta på vår nya familjemedlem. det ska bli kul även om det kommer att vara svårt att välja. jag menar, alla valpar är underbara. men jag valde ju rätt vad gäller min älskling, så det kommer nog inte att vara så farligt.
tack alle och jalle för att ni finns. jag vet inte vad jag skulle göra utan er. tack.
image24


misery business.

det är inte okej. jag vill inte att det ska vara såhär men jag är långt nere nu. att en människa som jag inte ens känner kan förstöra så mycket för mig och få mig att känna mig totalt värdelös. många tror att jag inte tar till mig av saker folk säger och det stämmer ibland. ibland så skrattar man åt det och går vidare. men oftast så gör det inte det. precis som många andra så mår jag dåligt och tvivlar på mig själv, ser mig själv som hopplös. jag är där nu och jag vill inte egentligen att folk ska veta, men det är så mycket som händer just nu. det påverkar andra och jag menar inte att vara elak. om jag inte är den som alltid ler och skrattar så vill inte folk vara i närheten. men vad tror folk egentligen. jag antar att vissa har rätt. kanske besitter jag skådespelartalanger. för det är oftast inte ett riktigt leende. jag gör inte det för att vara falsk, jag försöker bara att göra det lättare för mig själv. det är tungt. jag gör det inte med vilje men jag vet att jag stöter bort de jag tycker mest om. jag har bara dåliga erfarenheter av att dela med mig. jag behöver bara lite tid med det här.

remember to breathe.

första dagen tillbaka i skolan efter lovet. lovet var segt men jag kan trots det inte säga att jag är utvilad. jag tror att man blir segare ju mer ledig man är. men sen är det inte så länge kvar tills det är jullov heller. och det är väl tur det. man orkar inte allför länge.
vi hade religion första lektionen. man kan inte säga att det var en lugn start. massor att gå igenom och inte mycket tid. tänk om jag hade kunnat göra schemat istället. eller det hade nog inte varit en så bra idé. ledighet är mer min stil.
skulle egentligen slutat halv tolv idag som jag brukar göra på måndagarna men idag så skulle vi prova ut våra studentmössor och liknande. man känner att det inte är länge kvar nu. det känns overkligt. jag hann även med ett möte med min studievägledare idag. det mötet fick mig bara att förstå att jag är mer vilsen än jag trodde. tänk om man hade vetat exakt vad man vill göra med sitt liv. jag är avundsjuk på de personer som vet precis hur de vill ha det. jag är så velig vad gäller allt och vill gärna ha en andra åsikt.
konstigt nog så väger storebrors röst mest.
varför är det så fruktansvärt kallt här i min lilla datahåla? pappa klagar på att jag skruvar upp värmen, men igår så fick han en dos av sin egen medicin. man ska inte klaga utan all fakta. det är så sant som det är här skrivet.
image23

chop chop.

vaknade vid ett idag efter att ha vaknat ett antal gånger under förmiddagen. men eftersom att jag inte fått så mycket sömn under detta lovet så tyckte jag att jag skulle få sova lite längre idag. om det har hjälp vet jag inte riktigt ännu eftersom att det just nu känns som om jag festat som fasen tre dagar i rad. men det har jag inte gjort. det har varit en lugn vecka för mig förrutom de tidiga morgonarna. men livet kan inte alltid leka, eller? iallafall så tog jag och pappa en tripp till storstaden osby när jag vaknat. vi shoppade satan på k-marknad om man nu kan säga så? väl hemma så tittade jag på den sämsta filmen på väldigt länge. har precis ätit och det var ljuvligt gott. jag tycker ganska mycket om mitt ordval denna dag.
lovet är slut och nu får man börja ta tag i sitt liv igen. hur nu det kommer att gå.

gotta be somebody's blues.

nervös, nervös så att jag ryser hela tiden. jag vet också att jag hade chansen och nu är det försent. återigen så gör jag ett misstag som jag kommer att få leva med. inte så konstigt att jag känner såhär. jag vet själv att jag har ändrats de senaste två åren men ändå så tittar man på folk precis som de var då. det är inget som jag vill göra, men eftersom att man inte träffat dom på så länge så kan man ju inte ändra uppfattning. eller hur? jag vet iallafall att jag kan ha haft fel och denna dagen gick bättre än jag trodde. man ska inte ha förutfattade meningar. men när folk beter sig som as då är de fan inte värda en sekund till. det har hänt ett antal gånger och det är därför jag inte är som jag varit. önskar bara att vissa människor kan förstå det. men om ingen vill ändra uppfattning så kan jag inte tvinga dom heller.
igår så körde jag halkan. det var ganska roligt ändå trots att jag hade ganska låga förväntningar. men jag tyckte om min lila bil. för att den var faktiskt lila vad vissa än säger.
fick gå upp klockan sex imorse för att jag skulle köra vid sju. har inte fått sova ut på hela lovet. imorrn så blir det att sova hela dagen. eller kanske inte riktigt hela dagen, men halva. när jag kommit hem så vilade jag lite innan jag gick en lång runda med mp3:n på hög volym och neo framför mig. det var väldigt mysigt, men lite dystert att hösten har kommit. san diego eller thailand hade inte varit fel nu. saknar familjen i vista mer och mer för varje dag. enklare personer att vara i närheten av finns inte. orkar inte att vara här hemma just nu, pga många olika anledningar. det tär på mig mer än vissa tror. lagade middag nu ikväll och jag börjar bli bättre på att komma på nya saker att laga. det börjar bli lite tråkigt med korv stroganoff varje gång. ikväll så blir det att bara ta det lugnt. ett väldigt lugnt lov för mig.
just nu sitter jag här och saknar alla mina favoriter. vi sitter på helt olika håll och ingenting är som förut. det känns som en evighet sedan vi träffades även om det var för två veckor sen. jag lever väl fortfarande som jag gjorde i våras. fast det är mer ensamt. jag ville inte att något skulle ändras, men det har det nog gjort iallafall.